پمپ ضد اسید چیست

پمپ اسید که پمپ ضد اسید و پمپ پلیمری نیز نامیده می شود، وظیفه انتقال مواد شیمیایی را بر عهده دارد. پمپ‌ اسید با محرکه‌های موتوری معمولا دارای پروانه‌های پیچی با مکش انتهایی بوده که این پروانه‌ها به صورت بسته و یا نیمه باز هستند. در شرایطی که جعبه آب بندی (Stuffing box )معمولی دارای آب سردکننده برای پکینگ (وقتی که دمای مایعی که پمپ ضد اسید می‌شود متجاوز از F300 باشد) است از بلبرینگ با مقاومت زیاد (Heavyduty) استفاده می‌شود. در بعضی اوقات از آب بندی مکانیکی به جای پکینگ در پمپ اسید یا همان پمپ ضد اسید استفاده می‌کنند. بعض از تولیدکنندگان پمپ از یک تبدیل کننده که به پوسته پمپ متصل شده استفاده می‌کنند تا از طریق آن بتوان این جابجایی را انجام داد. پوسته دو پارچه عمودی امکان کاربرد یک قطعه و اشر حلقوی را می‌دهد. پمپ مغناطیسی ضد اسید و پمپ ضد اسید مگنتی از انواع دیگر پمپ ضد اسید هستند. این سری از پمپ ها در دو نوع تک فاز و سه فاز برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی تولید و عرضه می شوند. شرکت پایا گسترش خورشید تابان (پمپ خوب) نماینده فروش پمپ اسید در برندهای مختلف در تهران و شهرستان ها می باشد.
پمپ این همانند تمامی پمپ ها برای جابجایی سیالات استفاده می شود با این تفاوت که این پمپ ها بگونه ای طراحی و ساخته میشوند که در برابر سیالات با خورندگی بالا مقاومت داشته باشند.

عمده پمپ های اسید از مواد پلیمری ساخته می شوند و از شیشه ، کربن ، سرامیک و لاستیک در تولید آنها بهره برده می شود . پمپ های ضد اسید از جنس هایی با علامت اختصاری PP , PE , PVC , PVDF , PTFE ساخته می شوند که برای ساخت آنها از روش های تزریق و تراشکاری بلوک پلیمر یا تفلون استفاده می شود .



موارد استفاده پمپ ضد اسید :


پمپ ضد اسید در صنایع غذایی ، شیمیایی ، رنگ سازی ، دارویی ، رسوب زدایی ( دیسکله ) اواپراتور و کندانسور و … استفاده فراوانی دارد . انواع پمپ اسید را بنابه درخواست و نیاز مشتری می توان با الکتروموتور های سه فاز و تکفاز ایرانی ، چینی یا اروپایی در دور های 3000 ، 1400 و 900 دور بصورت مستقیم یا روی شاسی کوپله کرد .

روش کار پمپ گریز از مرکز بدین صورت است که مایع به مرکز پمپ و پره‌های پروانه وارد می‌شود. پروانه توسط موتور(الکتریکی، بادی، دیزلی و …) با سرعت به چرخش در آمده و مایع قرارگرفته در بین پره‌های پروانه به دوران در می‌آید لذا انرژی جنشی آن افزایش یافته و در اثر نیروی گریز از مرکز ، مایع به سرعت به طرف بیرون پرتاب می‌شود این حالت به پمپ گریز از مرکز اجازه می‌دهد تا جریان‌های پیوسته و همراه با فشار ایجاد نماید.

تنها تفاوت پمپ های شیمیایی گریز از مرکز با دیگر پمپ های گریز از مرکز ، ضدخوردگی بودن قطعات پمپ در تماس با مایعات شیمیایی میباشد. لذا پمپ های شیمیایی گریز از مرکز بایستی مقاومت شیمیایی و فیزیکی مناسبی در برابر خوردگی داشته باشند.خوردگی شیمیایی در اثر میزان درصد مایع شیمیایی ، جرم حجمی ، حرارت و دیگر عوامل در مایعات شیمیایی متفاوت است. علاوه بر عوامل شیمیایی، مقاومت و مناسبت فیزیکی قطعات و ساختار پمپ نیز با شرایط موجود نیاز به هماهنگی دارد. به همین جهت در طراحی و ساخت این گونه پمپ ها به اطلاعات علمی و فنی با تجربه ای مناسب نیاز است.انتقال یکنواخت مایع نیز یکی از مزیت های پمپ های گریز از مرکز نسبت به پمپ های رفت و برگشتی است.
Source : Details

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *